Nut & Genoegen

nutengenoegenWij zijn lid van de kleindier vereniging Nut en Genoegen. Nut en Genoegen is een vereniging van kleindier fokkers uit de omgeving van Raalte. Onder kleindieren verstaan wij konijnen, cavia’s, kippen, duiven, eenden. Het is een gezellige club met ongeveer 80 leden. De leden zijn fokkers van verschillende rassen konijnen, van dwerg tot grote rassen, grote en kleine hoenders, watervogels en duiven. Ook zijn veel leden te vinden bij tentoonstellingen door het hele land.

Nut en Genoegen organiseert elk jaar een tentoonstelling die open is voor publiek.

Dat is in oktober een clubshow waar alle dieren van de club bij elkaar komen om gekeurd te worden. Die tentoonstelling is de parkeergarage van Raalte Plaza te Raalte. De toegang is gratis.

Wilt u lid worden van Nut en Genoegen dan kunt u contact opnemen met de secretaris. De contributie bedraagt € 12 per jaar. Jeugdleden betalen € 6,00 per jaar. Voor dit bedrag hebt u vrije toegang tot de tentoonstellingen die door de vereniging worden georganiseerd. Naast de tentoonstellingen zijn dit ook de ledenvergaderingen waar o.a. deskundigen worden uitgenodigd om ons verder te helpen in het houden, fokken en tentoonstellen van kleindieren. De verschillende diersoorten krijgen hierbij de aandacht. Wilt u zelf ook met dieren deelnemen aan tentoonstellingen dan moet u lid zijn van de landelijke bond NKB, NHDB of NBS. Hiervoor wordt een aparte contributie gevraagd en ontvangt u een fokkerskaart. De secretaris kan u hierover meer vertellen en dit voor u regelen. Ook is het dan nodig dat u dieren laat tatoeëren of ringen.

Wilt U meer informatie over Nut en Genoegen of wilt u lid worden?? Stuur ons een mail en dan brengen wij U in contact met het bestuur of kijk op de website