Dwerggeiten

Geschiedenis
OLYMPUS DIGITAL CAMERAIn 1995 zijn wij begonnen met de dwerggeitenhobby omdat we een stukje land bij ons huis hadden waar een aantal dieren in moesten. Toen viel onze keus op de dwerggeiten en de shetlandpony’s. De keus voor de dwerggeiten was wel makkelijk want vroeger hadden we ze ook al gehad dus ik kende een aantal fokkers uit de buurt.

Toen we onze eerste dwerggeiten hadden gekocht moesten we ook een stalnaam aanvragen. De streek waar we wonen heette vroeger de Höllen, dus zodoende kwamen we op het idee om de stal maar de Höllenhoeve te noemen. Maar deze naam zou op den duur problemen gaan geven omdat deze naam al bestond in België. Dus we moesten wat anders bedenken. En toen kwamen we op het idee om de stal maar De Höllenboerderij te gaan noemen.

In de De Dwerggeit, het maandblad voor de dwerggeitenliefhebbers, lazen we de naam Nijboer uit Sleen. Toen hebben we via het Noorderdierenpark in Emmen contact met hem gekregen. Na een lang gesprek konden we toch nog een geit van hem kopen. Het was nog helaas geen Clara. We wilden graag een Clara kopen omdat wij die lijn wilden gaan fokken. Het werd uiteindelijk Suzette van de Bakkershoeve.

Maar toch na een aantal bezoeken in Sleen konden we in september 1996 een Clara kopen. Het werd Clara’s 2 van de Empne. En een jaar later kwam ook de moeder van Clara’s 2 bij ons wonen. Dat was Clara 2 van de Papenbroekse Hoeve

Dus dit was het begin van de Claralijn die wij nog steeds volgen. Op het ogenblik zijn er 8 dwerggeiten aanwezig in de stal.

Hieronder kunt U het begin van onze foklijn zien:

Vader: Nero 11 van de Paepenbroekse Hoeve

Clara’s 2 van de Empne

Moeder: Clara 2 van de Paepenbroekse Hoeve

 OLYMPUS DIGITAL CAMERA